Het juiste straalmiddel voor uw product

Afhankelijk van het te stralen oppervlak, de vereiste ruwheid en het type coating kiezen we voor een bepaald straalmiddel. De eigenschappen variëren in sterkte en scherpte.

We zijn specialist in:

Gritstralen versus zandstralen

Staalstralen, korund-stralen zijn vormen van gritstralen. Vaak wordt nog de term ‘zandstralen’ gebruikt. Maar dit is al sinds 1957 een verboden oppervlaktebehandeling in Nederland. Met gritstralen worden oude laklagen, plamuur, walshuiden en roest, eenvoudig verwijderd. Het resultaat: een diep-gereinigd, ruw oppervlak met een goede hechting.

Het gezondheidsrisico van gritstralen is veel lager dan bij zandstralen en het resultaat is redelijk vergelijkbaar. De straalmiddelen kunnen worden hergebruikt. Er zijn geen chemische middelen nodig. 

Capaciteit

Staalstraalcabine: 22 x 8 x 6,5 m
Korundstraalcabine: 10 x 5 x 5,5 m
Olivinestraalcabine: 6 x 3 x 2.5 m
Glasparelstraalcabine: 6 x 3 x 2,5 m

Daarom Petersen

Petersen Metaalbescherming (verheen Straalbedrijf Petersen) is een oppervlaktebehandelaar met een rijke historie. Van staalstralen en glasparelstralen tot natlakken, u kunt altijd bij ons terecht. Ons bedrijf bestaat sinds 1987. We leveren kwaliteit; dat bewijzen we telkens weer.
 

Capaciteit

​Uw opdracht voeren we uit op eigen terrein in Harderwijk. Op ons terrein van liefst 10.000 m² (waarvan 4.800 m² verhard en afgesloten buitenterrein) staan 9 productiehallen voor stralen, schooperen en spuiten. Naast het behandelen van uw producten, bieden we ook magazijn- en opslagruimte aan. Dankzij deze grote capaciteit kunnen we heel flexibel werken, qua planning en proces. Meer informatie over onze productiehallen kunt u vinden bij 'onze capaciteit'.

Ontdek onze kennis op het gebied van stralen, schooperen en spuiten.

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503

© copyright 2017 - Privacy verklaring
Petersen Metaalbescherming B.V. is onderdeel van 'van Ginkel Groep'

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503