Wat zijn glasparels?

Glasparels zijn fijne glasbolletjes gemaakt van natronglas. Dit is ‘gewoon’ glas waarvan bijvoorbeeld ook vensterglas en glazen potten wordt gemaakt. Natronglas wordt gemaakt van zand, kalk en soda. 

Voor de medische wereld en de voedingsindustrie

Tijdens het bewerken van bijvoorbeeld RVS kunnen oneffenheden en verkleuringen ontstaan. Met glasparelstralen verwijderen we deze lelijke verkleuringen of oneffenheden. Het RVS-oppervlak wordt goed gereinigd en krijgt een lage ruwheidswaarde. Dit vermindert de kans op aanhechting van vet en vuil. Het resultaat is een fraai egaal uiterlijk. Hierdoor kent glasparel stralen vele toepassingen. Zo is deze methode heel geschikt voor producten in de medische wereld en de voedingsindustrie. 

Waarom glasparelstralen?

Glasparelstralen (een non-metallische straaltechniek) geeft minder inslag in het oppervlak dan bijvoorbeeld staalstralen en olivine-stralen. Dit komt door de materiaaleigenschappen en de ronde vorm van het straalmiddel. Het resultaat is een oppervlak met een lage ruwheidswaarde. Dit kan een nadeel zijn voor de hechting van een coating, maar een voordeel voor aanhechting van vervuiling. 

Verdiep je verder

Staalstralen

Olivinestralen

Ook voor turbine-rotoren

We kunnen ook (gas)turbines glasparelstralen. De schoepen van rotoren vervuilen in de loop van de tijd, waardoor de rotoren in onbalans raken. Na reiniging is de kans op onbalans nihil.

Glasparelstralen bij Petersen

Petersen Metaalbescherming is specialist in glasparelstralen voor producten tot 10 ton. Met onze moderne equipment en onze deskundige mensen zorgen we steeds weer voor een kwaliteitsproduct. Onze productiecapaciteit voor glasparelstralen bedraagt ongeveer 250 m² per dag. 

Capaciteit

​Uw opdracht voeren we uit op eigen terrein in Harderwijk. Op ons terrein van liefst 10.000 m² (waarvan 4.800 m² verhard en afgesloten buitenterrein) staan 9 productiehallen voor stralen, schooperen en spuiten. Naast het behandelen van uw producten, bieden we ook magazijn- en opslagruimte aan. Dankzij deze grote capaciteit kunnen we heel flexibel werken, qua planning en proces. Meer informatie over onze productiehallen kunt u vinden bij 'onze capaciteit'.

Ontdek onze kennis op het gebied van stralen, schooperen en spuiten.

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503

© copyright 2017 - Privacy verklaring
Petersen Metaalbescherming B.V. is onderdeel van 'van Ginkel Groep'

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503