Wat is olivine?

Olivine ziet eruit als zand, maar het is magnesiumsilicaat met ijzer. Het straalmiddel bevat minder dan de toegestane 1% kwarts. Hierdoor is olivine de enige zandsoort waarmee we mogen stralen. Het eigenlijke zandstralen is al sinds 1957 verboden. In zand zit kwarts.
Deze kwarts komt vrij doordat het zand tijdens het stralen breekt. De vrijgekomen kwarts is schadelijk voor de gezondheid van de straler. In tegenstelling tot zand is olivine is wel veilig.

De beste service in de markt

In overleg bepalen we de beste oppervlaktebehandeling voor uw product. We zijn namelijk ook specialist in staalstralen, korund-stralen en glasparelstalen . We adviseren u en wijzen u op de aandachtspunten. U krijgt een heldere offerte, zonder onaangename verrassingen achteraf. Hierdoor kunt u de juiste keuze maken. Kiest u voor Petersen Metaalbescherming? Dan kunt u rekenen op de beste service in de markt. Transparant, efficiënt en flexibel. Met als doel: de kwaliteit die u nodig heeft.

De volgende stap

De volgende stap is het aanbrengen van de vervolglagen. Lees meer over schooperen en industrieel spuitwerk.

Verdiep je verder

Spuiten

Meer over stralen
Industrieel stralen van o.a. constructies, machinedelen, containers en transportmiddelen. Ook complexe en veeleisende opdrachten.
Meer over schooperen
Industrieel Schooperen van o.a. constructies, machinedelen, containers en transportmiddelen. Ook complexe en veeleisende opdrachten.
Meer over spuiten
Industrieel spuiten van o.a. constructies, machinedelen, containers en transportmiddelen. Ook complexe en veeleisende opdrachten.

Capaciteit

​Uw opdracht voeren we uit op eigen terrein in Harderwijk. Op ons terrein van liefst 10.000 m² (waarvan 4.800 m² verhard en afgesloten buitenterrein) staan 9 productiehallen voor stralen, schooperen en spuiten. Naast het behandelen van uw producten, bieden we ook magazijn- en opslagruimte aan. Dankzij deze grote capaciteit kunnen we heel flexibel werken, qua planning en proces. Meer informatie over onze productiehallen kunt u vinden bij 'onze capaciteit'.

Ontdek onze kennis op het gebied van stralen, schooperen en spuiten.

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503

© copyright 2017 - Privacy verklaring

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment & CMS: Haagen Internet

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503